De Pandaplaneet

Ontdek onze Pandaplaneet

Wat is PANDAvak?


PANDAVAK IS EEN JONGE VZW DIE ZICH RICHT TOT KINDEREN TUSSEN ZES EN ZESTIEN JAAR EN HEN OP EEN EDUCATIEVE MANIER SPEELSE EN INSPIRERENDE ACTIVITEITEN WIL AANBIEDEN.


PANDAvak organiseert daarom in de paas- en zomervakanties buitengewone kinder- en themakampen op verschillende locaties in het binnen- en buitenland. Gediplomeerde animatoren staan dag en nacht klaar om jullie kinderen de meest onvergetelijke vakantie te bezorgen. Een vakantie waarbij vuil worden, ravotten in de natuur en vooral plezier maken centraal staan. Daarnaast wil PANDAvak ook kinderen leren zelfstandig omgaan met de natuur en met werelden waar ze in het normale leven niet in terecht komen, waardoor de VZW zichzelf als een speelse en educatieve ontmoetingsplaats voor kinderen wil catalogiseren.

Doel en missie


ZOALS IN ONZE VOORSTELLING REEDS GEZEGD ZIJN COMPUTERS EN TELEVISIES PLEZANT VOOR EEN UURTJE, MAAR VERGETEN KINDEREN VAAK WAAR HET ECHTE SPEELPLEZIER VERBORGEN ZIT.


Tegenwoordig zijn filmpjes op het internet en spelletjes op de iPad de enige vorm van spelen waarmee kinderen te maken krijgen. De nieuwste tricks op de iPad lukken in een mum van tijd, maar hoe een bos eruit ziet, of een boerderij dat is nog maar de vraag. PANDAvak wil kinderen uit de zetel halen, van achter het scherm en hen mee nemen naar buiten om een klein stukje wereld te ontdekken die voor hen nog onbekend is.

Waarom PANDA?


Pandaberen zijn schitterende dieren, maar het zijn jammer genoeg dieren die met uitsterven bedreigd zijn. De panda is dan ook de perfecte metafoor voor buitenspelen in het I-tijdperk. Panda's zijn bovendien zwart, wit en tegelijk Aziatisch. De panda is dan ook het ideale dier om duidelijk te maken dat bij ons écht iedereen welkom is. Tot slot wil PANDAvak ook kinderen op een Plezante en Actieve manier laten omgaan met Natuur, Dieren en Andere kinderen, waardoor de afkorting PANDA perfect binnen onze visie past.

Betaalbare kinder- en themakampen


Het is tevens een doel om onze activiteiten zo goedkoop als mogelijk aan te bieden. We zijn er dan ook van overtuigd dat de kampen die we organiseren goedkoper zijn dan die van organiaties die gelijkaardige activiteiten aanbieden op kamp. Toch zijn zomerkampen voor veel mensen een luxepdroduct en simpelweg nog veel te duur. Daarom investeren we als organisatie ook jaarlijks in gratis kampen voor kansarme kinderen. Hiervoor werd een fonds opgericht. Meer info over de werking van dit fonds vindt u binnenkort door te klikken op bovenstaande knop. 

Inschrijven


Wil je deel uitmaken van de Pandaplaneet en met PANDavak meegaan op kamp? Dan kun je je binnenkort inschrijven voor het nieuwe werkjaar.